jueves, 31 de mayo de 2007

Serveis televisius en línia

El govern municipal de Seattle (EEUU) va crear una Comissió de Comunicació Electrònica per tal de crear un portal democràtic amb l’ús de la televisió local –TV Sea- amb la finalitat d’incidir amb força en la necessitat que els ciutadans veiessin la connexió entre la televisió (des d’un punt de vista tradicional) i les possibilitats que ofereix un entorn en línia.

Abans de seguir però, val a dir que Seattle és una de les ciutats amb un dels índexs d’alfabetització digital més elevats del món.

Així el Govern municipal ha creat dues pàgines web que es complementen. Ambdós portals estan gestionats pel mateix departament, de manera que tots dos equips col·laboren i intercanvien suport tècnic. Una bona estratègia per aprofitar sinèrgies !!!

D’una banda, el portal principal del Govern, http://www.seattle.gov/, ofereix serveis; en tant que el Seattle Chanet té una vocació cívica, és tant un canal que emet les 24 hores (gratuït i accessible per cable) com una pàgina web interactiva. Els seus continguts informen els ciutadans sobre els temes necessaris per iniciar un diàleg cívic, prendre decisions i participar en la vida de la ciutat, tanmateix ofereix un butlletí d’informació (newsletter) enviat per correu electrònic, amb informació sobre nous programes, horaris i llocs web.

El portat http://www.seattlechannel.org/ conté una sala de premsa, un apartat relatiu a temes d’actualitat de la ciutat, l’apartat involucra’t on es recull un calendari amb totes les activitats públiques que hi ha a la ciutat (audiències públiques, fòrums, reunions dels diferents consells, reunions de veïns, activitats locals ...) i també un apartat de recerca de vídeos que permet buscar qualsevol material audiovisual emès al canal.

Us sembla que aquesta experiència posa de manifest el potencial de la televisió com a mecanisme que apropa la ciutadania i els governants?

No hay comentarios: